7.7.-15 tapasin ensimmäisen kerran ravitsemusterapeutin Tyksissä. Kemiat eivät todellakaan kohdanneet ensimmäisellä kerralla mutta päätin antaa hänelle mahdollisuuden. Jotkut ihmiset vain ovat "kuivia" ja minut tuntevat tietävät etten itse todellakaan ole sellainen! Täytyy myöntää, että tapaaminen myös jännitti kovasti, olin varautunut kuulemaan jälleen kerran saarnaa ja kaurapuuro-ohjeita :( No aloitimme käymällä labratuloksia läpi, jotka saivat surun puseroon ja myös siitä syystä kirjjoitan tätä vasta nyt koska tarvitsin aikaa pureskella kaikkea tietoa mitä sain.. Ylipainonen joka mättää kaikkea suuhunsa kaksin käsin, ei todellakaan ajatellut, että voisi kärsiä jostain vakavasta puutostilasta. Ensimmäinen ajatus oli ETTÄ MITÄ!? Kuinka se on mahdollista tällä syömisellä ja miksi voit olla huolissasi minusta?? Kävi siis ilmi, että minulla on vakava proteiinin, kalkin ja D-vitamiinin puutos. Tilanne on kuulemma niin vakava, että ollaan huolissaan lisäsairauksista. Jotain ehkä meni sen jälkeen ohi, en voinut uskoa kuulemaani.

Tämän jälkeen kävimme lävitse syömistapakyselyä, jonka tarkoitus oli kartoittaa olisiko minulla syömishäiriö. Jotenkin huvittavaa, onhan minulla häiriö kun olen tämän kokoinen. No, tässä haettiin ahmimishäiriötä, bulimiaa ym. Läpäisin testin kuulemma kirkkaasti. Sitten viiden päivän ruokapäiväkirjan kimppuun. En todellakaan aloittanut mitään diettiä siksi ajaksi, minusta se olisi ollut kaikkien pettämistä. Jatkoin siis samaa mussuttamista ja laitoin kaiken ylös. Olihan se aika hirvittävää lukemista. Mutta jotain hyvääkin kävi ilmi; säännöllinen ruokailurytmi, ruisleipä, kasviksia edes jonkin verran, rasvaton maito ja kalaa.Tämän lisäksi päivittäin jotain hyvää ja äärimmäisen suuret annoskoot.

Meillä on seuraava tapaaminen kolmen kuukauden kuluttua. Tänä aikana olisi tarkoitus pudottaa painoa hillitysti eli 7kg. Erityistä huomiota tulisi kiinnittää tuohon proteiini ja kalkki asiaan. Saan myös toistaiseksi jatkaa makean syöntiä päivittäin mutta vain aterian jälkeen pieni jälkkäri. Lohduttava ajatus! Se olis rahkaa ;) no olihan siinä listasssa muutakin mutta tuolla rahkalla aloitetaan. Ensi viikolla ostamaan blenderi ja sitten alkaa smoothien teko joka päivä. Saattaa olla, että apteekista tarvitsee hakea kalkki-D valmistetta lisäksi. Rauhallisin mielin tästä eteenpäin.

Positiivista on, että nyt on loma ja voin miettiä näitä juttuja rauhassa. Lisäksi aloitin lukemaan kirjoja ja uuden harrastuksenkin; postcrossing. Voin suositella molempia kaikille. Yksi kirja takana, joka kannattaa lukea. Kiinalainen kehtolaulu Jamie Fordilta, siinä on sopivasti surua, rakkautta, toivoa ja epätoivoa eli taattua nessukamaa. Postcrossing on vastaisku tähän kaikkeen someiluun, jossa lähetetään postikortteja ympäri maailmaa toisille samanhenkisille. Mulla on nyt lähtenyt kortteja Venäjälle, Saksaan, Hollantiin ja Jenkkeihin, ikähaarukalla 22-67, miehiä ja naisia. Jännää nyt odotella millaisia kortteja postilaatikosta tupsahtaa. Nyt grillaileen hyvän ystävän luo. Nauttikaa hyvästä ruuasta, etenkin mansikoista <3